Lacul Ursu-unic in Europa (Sovata)

26.07.2014 14:58
27.03.2013 | Turist in Romania

Lacul Ursu este un monument al naturii, unic in Europa si de mare importanta in tara noastra dintr-o multime de motive, corespunzand categoriei a III-a, ca rezervatie naturala de tip mixt. Fiind in apropiere de Sovata, recounoscuta ca si zona predilecta pentru vacante, dar si pentru tratamente naturale, Lacul Ursu este foarte usor accesibil. Daca optezi pentru cazare in Sovata pentru vacanta ta, atunci trebuie sa vizitezi si Lacul Ursu.
Lacul_Ursu_iarna

Rezervatia naturala

Inclus intr-o rezervatie naturala, Lacul Ursu este centrul unei zone naturale de exceptie. Pe o suprafata imensa, de 79 ha, rezervatia naturala este formata din masive de sare, dar si din andezite si amfiboli. Formarea lacului nu a fost insa una normala, ci mai degraba accidentala, dat fiind faptul ca, in urma probusirii unei zone de exploatare a sarii, a rezultat un spatiu ce s-a umplut cu apa paraielor locale.

Papucul_doamnei
Ca rezervatie naturala, zona nu este apreciata numai pentru lacul de exceptie format aici si pentru combinatia interesanta de roci, ci si pentru speciile de floraPadurea din jurul lacului este una mixta, ingloband un numar mare de specii de arbori de toate felurile. In afara de acestia, speciile ierboase sunt de asemenea de admirat, mai ales florile, cum sunt Papucul doamnei si Crinul de padure.
Crinul_de_padure

Unicitatea lacului si beneficiile aduse

Lacul Ursu este asadar un lac heliotermic, fapt ce da si unicitatea lui. Combinatia de apa sarata in adancime cu apa dulce de suprafata este una surprinzatoare, dar si foarte benefica in acelasi timp. La acestea se adauga fenomenul de incalzire a apei, ce sporeste beneficiile naturale ale lacului, dar si pe cele medicale.
Lacul_Ursu_turisti
Mai mult decat atat, tocmai faptul ca este un lac heliotermic aduce numeroase beneficii celor care opteaza pentru tratamente la Lacul Ursu. Astfel, cei care sufera de afectiuni reumatismale, metabolice, endocrine, neurologice sau ginecologice pot avea aici parte de cele mai bune tratamente naturale, incluse intr-o scurta vacanta, intr-un peisaj de vis.
Lacul_Ursu_vara
Lacul Ursu este unic in Europa, motiv pentru care atrage atat turisti romani, cat si straini. Statiunea Sovata, de care apartine lacul, nu este numai una in care aleg sa vina cei care au nevoie de tratamente, ci si un loc perfect pentru vacante linstite si relaxante in mijlocul naturii. Rezervatia naturala a Lacului Ursu ofera cadrul perfect pentru un concediu plin de sanatate in inima naturii.

sursa https://www.turistcenter.ro/ghidul-lacul-ursu-unic-in-europa_25#!prettyPhoto