Fenomene inexplicabile pe Ceahlau

23.02.2014 22:52
In prima decada a lunii august, sub lumina rasaritului, umbrele varfurilor Toacasi Piatra Ciobanului formeaza, timp de peste o ora si jumatate, o hologramanaturala imensa, avand forma unei piramide perfecte, fenomenul fiind denumit Umbra Piramidei, potrivit ziare.com. 

 


Varful Toaca este un adevarat mister

 

Acesta are aspectul unei piramide cu baza patrata, figura considerata a se forma extrem de rar in mod natural.

 

Masuratorile efectuate de specialisti au aratat ca laturile bazei au exact dublul lungimii piramidei lui Keops, din Egipt, iar unghiul pantelor este cu doar 10 grade mai mare decat cel al aceleiasi piramide.

 

Pentru formarea ei exista stancile din zona ce formeaza niste umbre, care combinate cu norii de ceata, inclusiv particule de apa si cu razele solare, toate genereaza aceasta imagine. 

 

Tot in aceeasi perioada a anului, deasupra varfului Toaca se produce un fenomen optic care dureaza doar cateva minute si pe care localnicii l-au numit, inca din vechime, Calea Cerului

 

Practic, deasupra muntelui se formeaza un stalp de o luminozitate intensa si stranie, care se pierde in imensitatea cerului si care este marginit pe laturi de doua benzi intunecate. Unii cercetatori ai respectivelor fenomene sunt de parere ca acestea se datoreaza faptului ca prin Ceahlau, respectiv prin varful Toaca, trece una din axele energetice ale globului pamantesc.

 

Studii aprofundate asupra acestui fenomen invaluit in mister, au fost facute de prof. Ticleanu Nicolae de la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Geologie.
sursa https://cultural.bzi.ro/