Crucea facatoare de minuni din Ialomita

30.03.2015 22:42

O cruce de piatra din Ialomita este considerata de localnici ca fiind facatoare de minuni intrucat, uneori, pe ea raman lipite monedele.

Crucea de piatra se afla in curtea bisericii "Sfantul Ierarh Nicolae" din satul Iazu, judetul Ialomita. Inalta de un metru si jumatate, crucea ar face minuni dumnezeiesti daca lipesti bani pe ea si te inchini, spun localnicii, potrivit Adevarul.

Oamenii cred ca daca banutul se lipeste de piatra inseamna ca Dumnezeu le-a ascultat nevoile si le va asculta rugaciunea. Preotul Mihail Neacsu, parohul din Iazu, confirma minunile pe care le face crucea de piatra.

Biserica unde se afla crucea a fost ctitorita in jurul anului 1845, de calugarul Gavriil Slobozeanul, originar din Smirna, de langa Constantinopol (astazi Istanbul). Calugarul a ajuns in Baragan unde a fost uns staret al manastirii "Sfintii Voievozi" din Slobozia, ridicata de domnitorul Matei Basarab. Gavriil Slobozeanul a poruncit ca la Iazu sa fie ridicata o biserica si a adus aici Sfanta Masa din altarul manastirii de la Slobozia, obiect care se pastreaza si astazi.

La baza monumentului sunt scrise urmatoarele cuvinte: "Rascumparatu-ne-a pe noi din blestemul legii, cu scump sangele Tau/Pe cruce pironindu-Te si cu sulita impungandu-Te/ Nemurire ai izvorat oamenilor/ Mantuitorul nostru, slava Tie" - un mesaj biblic rostit de preoti in timpul slujbei celor "Douasprezece Evanghelii", din Joia Mare.

sursa https://www.ziare.com/