Calea Zeilor antediluvieni, loc sacru de pe vremea legendarilor uriasi.

30.03.2015 22:49

La 25 de kilometri de Campulung, pe valea superioara a Dambovitei, la iesirea vijelioasa din ultimul defileu, se afla Calea Zeilor antediluvieni, loc sacru de pe vremea legendarilor uriasi.

 

 

1 manastirea negru voda 300x198 Calea Zeilor din Cetateni, cel mai misterios loc din Romania  (I)

Manastirea Negru-Voda, construita pe situl milenar de la Cetateni

Zona si-a pastrat sacralitatea de mii de ani, fiind locul de inchinaciune al uriasilor, care au lasat megaliti sculptati si altare ciclopice, loc sacru pentru legendarul Negru Voda, cel stravechi,  de statura impresionanta ca si capitanii sai.

Zeii sumerieni pe Dealul Chipuriei

3 dealul chipuriei 300x198 Calea Zeilor din Cetateni, cel mai misterios loc din Romania  (I)

Dealul Chipuriei

Cetateni Negru-Voda a fost loc sacru si pentru sacerdotii daci, unde au oficiat ritualurile solare si in care s-au schimnicit credinciosii geto-daci, iar apoi pustnici crestini, in grote greu accesibile. Punctul de importanta spirituala extraordinara de la Negru Voda este preintampinat de Dealul Chipuriei din Cetateni.

6 prof tamarjan 300x199 Calea Zeilor din Cetateni, cel mai misterios loc din Romania  (I)

Profesorul Gheorghe Tamarjan arata spre Dealul Chipuriei, spre zeii antediluvieni

Adica, „dealul cu chipuri” daltuite in piatra, dupa cum ne explica Gheorghe Tamarjan, profesorul de istorie din localitate.  „Cel mai interesant este Chilopul sau Enki”, spune Tamarjan. Enki? Acel zeu primordial despre care legendele sumerienilor spun ca stapanea apele si ca a iubit Omul, la creatia caruia a contribuit fundamental si care, in ciuda celorlalti zei, l-a salvat de la Potop? De ce nu? Dovezile sunt din ce in ce mai numeroase ca sumerienii s-au bajenit de pe meleagurile noastre in Mesopotamia, impreuna cu zeii lor. In locurile unde au locuit inainte de Potop, spun legendele sumeriene, a ramas doar Zeita Mama, care nu s-a putut desprinde de E.DIN, in traducere „gradina  divina”.  Sau Gradina Maicii Domnului, cum numea papa Ioan Paul al II-lea Romania.

Necropole de uriasi

7 capul balaurului 300x217 Calea Zeilor din Cetateni, cel mai misterios loc din Romania  (I)

Spre Capul Balaurului se urca pe trepte sapate in stanca nespecifica locului

Dar aceasta este istoria „lumii vechi”, cum spune cercetatorul Gheorghe Serbana, care ne-a folosit drept ghid in acest loc ignorat de cartile de istorie.  Si istoria mai „noua” e veche, conform stiintei initiatilor domnitori romani, de peste 7.500 de ani.

2 altar ciclopic 300x204 Calea Zeilor din Cetateni, cel mai misterios loc din Romania  (I)

Pe vremea uriasilor au fost construite altare ciclopice

Profesorul Gheorghe  Tamarjan ne povesteste de necropola de uriasi descoperita in zona sacra: „Au sapat arheologi renumiti, dar nu dadeau voie nimanui sa vada ce faceau. La Valnei a fost descoperita o necropola de uriasi, cu statui de peste 2,50 metri. Dinu Rosetti a sapat.” De ce nu s-a comunicat nimic despre asta? „Probabil ca n-a vrut”. ”Am discutat o data cu arhitecta Silvia Paun, care a cercetat ani de zile aceste locuri”, spune Gheorghe Serbana. „Am intrebat-o de ce nu a comunicat nimic despre uriasi. Mi-a raspuns fara alte comentarii ca nu i se permite!” De la siturile din Cetateni gasim cu greu doar „o donatie Dinu Rosetti” catre Muzeul National, patru fragmente ale unei armuri de zale a unui nobil dac. Donatie? In mormantul de incineratie de la Cetateni au fost gasite si podoabe de aur si argint, din care tot „ramasite” gasim prin muzee. Intelegem ca bucatile intregi n-au fost „donate”. Istoricul Virgil Draghiceanu arata in 1912 importanta preistorica a sitului, prin prezenta megalitilor, a scrierii sacre pe stanci, a imprimarii de palme si talpi de uriasi. Sunt marturii vesnice care demonstreaza, atunci cand „istoricii” neaga, existenta acestei civilizatii uimitoare.

Tronul lui Negru Voda

4 scaunul negru voda 300x193 Calea Zeilor din Cetateni, cel mai misterios loc din Romania  (I)

Lui Negru Voda i s-au dedicat scaune imense de piatra dupa cum se observa la Cetateni şi la Bozioru-Alunis

In varf, la 880 de metri,  se afla Schitul Negru Voda, socotit a fi Meteora Romaniei. Impresionante sunt urmele de talpi care indicau drumul spre uriasul tron al lui Negru Voda, un promontoriu la sud-est de biserica rupestra.

5 scaun negru voda de la alunis 300x196 Calea Zeilor din Cetateni, cel mai misterios loc din Romania  (I)

Scaun Negru Voda de la Alunis

Locul unde se afla (acum e pravalit in vale), pe o inaltime dominanta, a fost identificat de ing. D. Todiriciu, in 1958, ca loc astronomic perfect! Se urca pe o poteca serpuitoare, printre stanci, cu figuri milenare sapate in roca. Pe o stanca pravalita in marginea drumului, cu roti solare sapate in piatra, se afla „Razboinicul cu sabia”, care adapostea o adevarata comoara, descoperita de arheologi.

8 detaliu scriere 300x194 Calea Zeilor din Cetateni, cel mai misterios loc din Romania  (I)

Pe blocurile monolitice exista scriere codificata

Mai departe, doua stanci ca doua turnuri marcau intrarea intr-o alta etapa a urcarii sacre, spre Capul Balaurului! Pe aceasta portiune se urca pe niste trepte sapate intr-un tip de roca nespecifica zonei, gri deschis, parca ar fi un ciment, in care sunt imprimate urme de talpi de „oameni mari”. Monolitii ce strajuiesc drumul par sa protejeze pelerinii si sa le indice directia spre culmea sacra.

Fotografii: Marinica Bedregeanu



sursa: https://www.enational.ro